Hur mår och presterar arbetsgruppen?

Många arbetsgivare planerar för en högre grad av distansarbete även efter pandemin. Att individer trivs olika med att arbeta hemma är ett faktum. Vi hör vittnesmål om ökad produktivitet, men också minskad. Ökat välmående och fokus, men också ohälsa och konflikter. När de vardagliga samtalen försvåras finns det risk att problem uppstår i det tysta, utmaningar som behöver redas ut och tas tag i.

Vad har ni lär er av distansarbetet?

Behöver du mer kunskap om hur dina medarbetare har det, vad de trivs bra med eller vad de oroas av? Hur har klimat, arbetsmiljö och motivation påverkats, vilka lärdomar kan ni dra och vad behöver du som chef göra för att gruppen och verksamheten ska utvecklas? Och inte minst – vad tar ni med er in i framtiden, när arbetsplatserna öppnar upp igen.

Under pandemin har vi på Lyhra mött många ledningsgrupper och arbetsgrupper som velat stanna upp, reflektera över sitt lärande och hitta gemensamma förhållningssätt och arbetssätt. Vi har involverat medarbetare i dialog för att ge underlag till gemensamma bilder för utveckling och framåtblick. Vi genomför intervjuer och fokusgrupper, sammanfattar och leder digitala workshopar där upplevelser, mönster och utvecklingsvägar diskuteras.

Efter lång tid av distansarbete kan det vara klokt att stanna upp, summera och lära. När arbetsplatserna så småningom öppnar upp igen har ni en gemensam grund för utveckling, initiativ och nya tag.

Välkommen att höra av dig och berätta om din grupp så berättar vi om våra erfarenheter och metoder.

Välkommen att kontakta Kristina Vejbrink eller Karin Ljudén eller någon av våra kollegor. Du kan även skriva till lyhra@lyhra.se så hör vi av oss till dig.